• Izrada svih vrsta tendi na području Rijeke i u Istri

 • S obzirom na druge proizvode slične namjene, tende su se definitivno pokazale kao najbolji proizvod za zaštitu od sunca, zato jer su puno otpornije na utjecaj vremenskih prilika. Uz osnovnu funkciju pružanja ugodnog zasjenjivanja, tende omogućavaju dovoljnu prozračnost i količinu svjetla prostora kojeg želimo zasjeniti. Pritom ne smijemo zaboraviti niti funkciju zaštite od umjerenih padalina.

  Tende možemo podijeliti na fiksne i zglobne, dok zglobne mogu biti: rolo, pergola, konzolna, samostojeća i atika. Ovisno o zahtjevima i potrebama prostora i namjene pojedine tende, svakom kupcu se savjetuje najoptimalnije rješenje izvedbe.

  Glavna opasnost tendama prijeti od jakih udara vjetra, pa se kod “burnih” dana preporuča zatvoriti tendu kako bi ju zaštitili od eventualnih oštećenja (ukoliko se radi o izvedbi koju je moguće sklopiti).

  Tende se montiraju na više načina, i moguće ih je postaviti stropno na balkon, bočno na zid, ili pak na samostojeću konstrukciju. Montaža uglavnom nije komplicirana, ali se savjetuje da bude postavljena od strane stručne osobe kako bi se omogućila maksimalna sigurnost i garancija proizvoda.

  Platno za izradu naših tendi je od kvalitetnih PVC i poliakrilnih materijala, impregnirano i s UV zaštitom kako bi pružilo maksimalnu zaštitu i da ne izblijedi nakon kraćeg vremenskog razdoblja (1-2 godine). Kvalitetni materijali naravno pružaju i veću otpornost prema vjetru. 

  Odabir uzorka i boje platna se vrši prilikom posjete u kojoj se vrši izvid i uzimaju mjere za izradu tende. Imamo dugogodišnje iskustvo u opremanju ugostiteljskih objekata, pa smo tako i u mogućnosti tiskati bilo kakav tekst ili sliku na naše proizvode.

  Konstrukcija tende je načinjena od aluminija ili legura na bazi aluminija, uz koju se obavezno koriste vijci od nehrđajućeg čelika s ciljem da bi se mogućnost korozije svela na najmanju moguću mjeru.

  Opcija izvlačenja i sklapanja tende može biti ručna ili automatizirana, pomoću motora i opcije s daljinskim uređajem. Moguće je na sve to još priključiti i senzore koji će detektirati kišu, vjetar ili nešto treće.  

  Velika prednost naših tendi se očituje i u jednostavnosti održavanja, kojega skoro i nema jer ne treba ništa podmazivati. Konstrukcija se opere vodom, a zamjena platna se u pravilu vrši samo ako se radi o nekom fizičkom oštećenju ili pak nakon dugog niza godina.

  Čišćenje platna se obično vrši vodom, neinvazivnim sredstvom za čišćenje i mekanom četkom. Upotreba mini-wash aparata se ne preporučuje jer se time skida impregnacija i platno bi u budućnosti moglo početi propuštati vodu.

   

 • Projekti

 • Naše tende čine optimalnu kombinaciju vrhunske kvalitete i umjerenih cijena.

  Slobodno nas kontaktirajte u vezi svih dodatnih detalja i dogovorite besplatan posjet naših stručnjaka!